Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψη στο λιμάνι του Κατακόλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

 

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των περιοδειών του, επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Κατακόλου, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή του Κατάκολου εδώ στην Ηλεία, έχει ήδη διαμορφωθεί ένα καταπληκτικό ρεύμα τουρισμού. Να πω μόνον ότι πάνω από 1 εκατ. τουρίστες αφικνούνται εδώ πέρα κάθε χρόνο. Πως; Με τις κρουαζιέρες. Είναι ο χώρος αυτός, ο δεύτερος μετά τον Πειραιά, χώρος υποδοχής κρουαζιέρας. Αντιλαμβάνεστε, επομένως, ότι η τουριστική Ανάπτυξη είναι κάτι το απολύτως αναγκαίο και η υποδομή, όμως, για να δεχτεί αυτούς τους τουρίστες. Γι’ αυτό το λόγο, την ερχόμενη εβδομάδα- όπως το είχαμε ακριβώς υποσχεθεί- ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα, μαζί με τα 7,5 εκατ. τα οποία θα είναι για την ανάπλαση τη συγκεκριμένη της εμπορικής περιοχής του λιμένος, θα είναι ένα έργο 20 εκατ., που θα δώσει αυτή την ανάσα, προκειμένου η περιοχή εδώ η καταπληκτική να κάνει αυτή τη μεγάλη Ανάπτυξη, όπως έχει σχεδιαστεί.

 

Θέλω, επίσης, να πω ότι από πλευράς υδρογονανθράκων, είναι απολύτως καθαρό ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ο οιοσδήποτε να ενοχλήσει το περιβάλλον. Η συμμόρφωση κι ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι το πρώτο κριτήριο.

 

Θέλω, τέλος, να τονίσω ότι όλα αυτά δε γίνονται τυχαία. Από τον προηγούμενο Ιούνιο που ήμουν εδώ πέρα, τα είχαμε όλα σχεδιάσει και ο σχεδιασμός αυτός αφορά την Ανάπτυξη. Αφορά το αύριο. Αφορά τα παιδιά μας. Δεν είναι σχεδιασμός, όπως αυτό το περίφημο “Σχέδιο Ζ”, που αποκαλύφθηκε, που έχει να κάνει με το πώς θα σχεδιάσουμε τον παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον ουσιαστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης. Είναι ένας σχεδιασμός που ασχολείται σε κάθε περιοχή με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου ακριβώς να αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε αυτά που μας έχει δώσει εδώ πέρα ο Θεός στην τόσο όμορφη περιοχή, όπως άλλωστε όμορφη είναι όλη η Ελλάδα μας.

 

Ευχαριστώ πολύ».