Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά την ευρεία σύσκεψη για τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Η ελληνική κυβέρνηση  -και ολόκληρος ο ελληνικός λαός – αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Στο πλευρό όλων των κατοίκων στις περιοχές που απειλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Είναι γεγονός ότι χθες και σήμερα είχαμε πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, πολύ μεγάλο όγκο υδάτων, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Το ευτύχημα είναι ότι λειτούργησε η κρατική μηχανή, η Πολιτική Προστασία και δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές. Ελπίζω  ότι μέχρι το τέλος δεν θα  υπάρξει απειλή ανθρώπινης ζωής.

Δυστυχώς είχαμε και ένα πολύ αρνητικό γεγονός: ένα μνημείο του πολιτισμού μας, το Γεφύρι της Πλάκας, του οποίου καταστράφηκε το τόξο, ευτυχώς όχι ολοσχερώς.  Επίσης,  πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες,  την εκροή των υδάτων προς την πεδιάδα καθώς εκτονώνεται και από το φράγμα στο Πουρνάρι της Άρτας.

Είναι κρίσιμες ώρες, στεκόμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών, των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας σε όλη την Ελλάδα, διότι ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είχαμε μόνο στην περιοχή  της Άρτας, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.