Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γενική Διευθύντρια Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κα. Σ. Γιάκαμπ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τη Γενική Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κα. Σουζάνα Γιάκαμπ, στο περιθώριο της Διημερίδας Διαλόγου «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Υγείας και ο ΠΟΥ.
Κατά τη συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, αποτυπώθηκε η συμφωνίας του ΠΟΥ με τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ της καθολικής πρόσβασης των πολιτών σε ένα αναβαθμισμένο και ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη συναίνεσης και ενεργητικής συμμετοχής της κοινωνίας και των λειτουργών της υγείας.
Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε ανησυχία για την επιβράδυνση των δεικτών υγείας του ελληνικού πληθυσμού κατά τα τελευταία χρόνια και επισημάνθηκε η ανάγκη εμβάθυνσης στην πρόληψη και την αγωγή υγείας.
Επιπλέον, τονίστηκε από κοινού η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του τομέα της υγείας, σε αντίθεση με τις περικοπές που προκρίθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη.
Τέλος, συμφωνήθηκε η μόνιμη παρουσία του Οργανισμού στην Ελλάδα με ίδρυση γραφείου, δείγμα της σταθερής διάθεσης Ελλάδας και ΠΟΥ για συνεργασία και παροχή τεχνικής υποστήριξης στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών Υγείας.