Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη σύνοδο των Σοσιαλιστών Ηγετών της Ευρώπης στο Παρίσι

Στη σύνοδο των Σοσιαλιστών Ηγετών της Ευρώπης στο Παρίσι (25/08/2016)

_DAB6445Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συμμετείχε στη σύνοδο των Σοσιαλιστών Ηγετών της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Φρανσουά Ολάντ.

Στη σύνοδο συμμετείχαν όλοι οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), οι οποίοι ηγούνται κυβερνήσεων ή συμμετέχουν σε αυτές, όπως επίσης και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αναφορά στο ΕΣΚ. Για δεύτερη φορά προσκλήθηκε στη σύνοδο ως παρατηρητής ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο μόνος Ευρωπαίος Πρωθυπουργός που προέρχεται από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αντικείμενο της άτυπης συνόδου αποτέλεσε η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στην άτυπη σύνοδο κορυφής των 27 στις 16 Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα, με αντικείμενο το “Brexit” και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

Στο πλαίσιο της συνόδου των Σοσιαλιστών Ηγετών ο Πρωθυπουργός κατέθεσε τέσσερις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής σύγκλισης στην Ευρώπη.

 

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου: