Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών

DAB7879_DAB7927

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο του διαλόγου με τους παραγωγικούς φορείς ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνάντησε σήμερα εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Φέσσα, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο των δύο συναντήσεων βρέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, η οικονομική ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του επενδυτικού κλίματος, καθώς και η ενίσχυση της απασχόλησης με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον, η συζήτηση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επικεντρώθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και στους τρόπους με τους οποίος αυτά μπορούν να επιλυθούν.

Τόσο από την πλευρά του Πρωθυπουργού όσο και από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων εκφράστηκε η βούληση ο διάλογος να είναι διαρκής προκειμένου να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που απασχολούν τη μικρομεσαία αλλά και μεγάλη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.