Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, κ. Φ. Χόγκαν

_a505169Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, κ. Φιλ Χόγκαν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκαν η ευέλικτη εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, η αύξηση του προϋπολογισμού ενίσχυσης των μικρών νησιών του Αιγαίου, καθώς και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης – Γεωγραφικών Ενδείξεων της χώρας μας

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα προχωρά στην αναδιοργάνωση του μοντέλου αγροτικής παραγωγής με επίκεντρο τις υγιείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τις οργανώσεις παραγωγών, και ζήτησε από την ΕΕ να ενισχύσει χρηματοδοτικά αυτή την προσπάθεια, υπενθυμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που ήδη παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, καθώς και του υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά  και Επενδυτικά Ταμεία.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συνδράμει χρηματοδοτικά και με ευνοϊκούς όρους στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.