«Να προσδιορίσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να δώσει απαντήσεις στο μεγάλο αίτημα της κοινωνικής συνοχής»

Συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Φρανσουά Ολάντ.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβλέπω έναν πολύ καλό μου φίλο, και προσωπικό, αλλά κυρίως, πολύ καλό φίλο της Ελλάδος.

Και στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Και ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα.

Ταυτόχρονα, όμως, είμαι χαρούμενος που σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και για τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, καθώς, γνωρίζω ότι είναι ένας πολιτικός σε διαρκή επαγρύπνηση, με ένα πρόσημο πολύ εμφανές στις ιδέες του, κοινωνικό και φιλοευρωπαϊκό.

Και αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να προσδιορίσουμε τις αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις, ώστε το κοινό μας οικοδόμημα, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να μπορέσει να δώσει απαντήσεις στο μεγάλο αίτημα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Αλλά ταυτόχρονα να δώσει και απαντήσεις που αφορούν την ανάσχεση του ευρωσκεπτικισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού, που αποτελεί σήμερα πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο».