«Να πιάσουμε όλοι μαζί το νήμα του κοινού αγώνα των λαών, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωθυπουργός: Θέλω, για άλλη μια φορά, να καλωσορίσω τον Έβο Μοράλες, τον Πρόεδρο της Πολυεθνοτικής Δημοκρατίας της Βολιβίας, μιας μακρινής χώρας για την Ελλάδα, αλλά μιας χώρας και ενός λαού με κοινές αξίες, κοινούς αγώνες, κοινά ιδανικά.

Σήμερα είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Μουσείο της Ακρόπολης, να βρεθείτε σε ένα μοναδικό μνημείο που ανήκει στον οικουμενικό πολιτισμό. Είναι μνημείο της ανθρωπότητας, του πολιτισμού που έχει παραχθεί σε όλο τον κόσμο και είχατε την ευκαιρία να βρεθείτε στο λίκνο της Δημοκρατίας, διότι εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι αγωνίζεστε για τη Δημοκρατία στη χώρα σας, για την κοινωνική δικαιοσύνη και άξιζε τον κόπο να βρεθείτε, παρ’ ότι λίγες ώρες στην Ελλάδα, σε αυτό το πολύ σημαντικό μνημείο.

Είχαμε την ευκαιρία και χθες να κουβεντιάσουμε, να μιλήσουμε για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, για τον όμορφο αγώνα που δίνετε στη Βολιβία, για τις κοινές αξίες και τους κοινούς αγώνες που δίνουν όλοι οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί πολίτες σε όλο τον κόσμο για περισσότερη δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό το νήμα του κοινού αγώνα των λαών, απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό, είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Αγαπητέ Έβο, φίλε Πρόεδρε της Βολιβίας, θέλω να μεταφέρεις τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης στον λαό της Βολιβίας. Θέλω να ευχηθώ κάθε καλό και κάθε προκοπή και μακροημέρευση των προσπαθειών σας για την εδραίωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα σας.

Θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά για την ανταπόκριση στην πρόσκληση για την επίσκεψή σου στην Ελλάδα και να σε ευχαριστήσω για αυτό το μήνυμα που στέλνεις με την παρουσία σου εδώ στους ευρωπαϊκούς λαούς, στον ελληνικό λαό, ότι οι αγώνες όταν είναι αγώνες για διεκδίκηση σημαντικών διακυβευμάτων, όταν είναι αγώνες που προσανατολίζονται με βάση αξίες και ιδανικά, είναι αγώνες που έχουν αποτέλεσμα.

Καλωσόρισες και πάλι στην Ελλάδα.