«Επιλέγουμε τη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, μπροστά στον ελληνικό λαό, απέναντι στον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό»

Παρέμβαση στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι πριν από λίγο ήρθε εντός της αιθούσης ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κύριος Μητσοτάκης και αντί να αναφερθεί στα θέματα της παιδείας, που άλλωστε είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει μία κορυφαία μάχη, επιχείρησε έναν σπάνιο –θα έλεγα- για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, πρωτοφανή -θα πω εγώ- επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκληση μου –άλλωστε, βρισκόμαστε και τυπικά από αύριο εντός της προεκλογικής περιόδου, των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 26ης Μαΐου- σε μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, τον ελληνικό λαό ενόψει αυτής της κρίσιμης για την Ευρώπη, αλλά και για τον τόπο αναμέτρησης, δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τα θέματα τα κοινωνικά που απασχολούν τον κόσμο, τον τόπο, τους πολίτες, τους ψηφοφόρους.

Eπέλεξε, λοιπόν, έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα. Και ανέβηκε σε αυτό το Βήμα, για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις διακοπές του Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν Υπουργό της Κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το αν το ύφος του Παύλου Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει, φαίνεται, καθώς είναι κοντοχωριανοί, το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε γι’ αυτό και όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε!

Λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Ενημερώστε τον Αρχηγό σας, κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της Κυβέρνησης σε αυτήν εδώ την Αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση και θα συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς.

Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων. Θα έρθει εδώ και θα μας πει γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε.

Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της Κυβέρνησης ή συνολικά της Κυβέρνησης -δεν το τολμάτε- εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, μπροστά στον ελληνικό λαό, για το πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση.

Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε. Θα το πιείτε μέχρι τέλους.