Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδείας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας κύκλο επισκέψεων στα Υπουργεία, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι ο πρώτος σταθμός του κύκλου αυτού σηματοδοτεί την κεντρική σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στα ζητήματα της Παιδείας.

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη με την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, κ. Σοφία Ζαχαράκη, και τον Υφυπουργό αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κ. Βασίλη Διγαλάκη, καθώς και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τόσο τον άμεσο όσο και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Υπουργείου.

Μετά τη λήξη της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που ξεκινώ τον κύκλο των επισκέψεών μου στα Υπουργεία. Ευρισκόμενος σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας, θέλω να ευχηθώ στη νέα ηγεσία του Υπουργείου, στην Υπουργό, στην Υφυπουργό, στον Υφυπουργό, καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην επιτέλεση των καθηκόντων τους. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι η Παιδεία αποτελεί για εμένα προσωπικά απόλυτη πολιτική προτεραιότητα και θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας για μια ποιοτική Δημόσια Παιδεία για όλα τα Ελληνόπουλα, για αναβαθμισμένα Πανεπιστήμια, για τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Η Υπουργός περιέγραψε άμεσες πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει η ηγεσία του Υπουργείου, και γνωρίζει, όπως γνωρίζουν όλοι οι Υπουργοί, ότι έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο πολύ συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στα οποία αυτοί οι στόχοι πρέπει να επιτευχθούν.

Θέλω εδώ, από το Υπουργείο Παιδείας, να εκφράσω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιτελούν με αυταπάρνηση και με αγάπη το καθήκον τους. Και θέλω να γνωρίζουν ότι είναι σύμμαχοί μας σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια την οποία θα καταβάλουμε να προσφέρουμε στα Ελληνόπουλα όσο το δυνατόν καλύτερη Παιδεία για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου ο οποίος αλλάζει συνέχεια. Θέλω και πάλι να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να τους ευχηθώ καλή δύναμη.
Αντίστιχοι κύκλοι επισκέψεών μου θα ακολουθήσουν σε μια σειρά από Υπουργεία. Ολοκληρώνουμε σήμερα την πρώτη μας εβδομάδα μετά την εντολή την οποία μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Νομίζω ότι έχουμε ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής για το πώς σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε. Η έμφασή μας είναι πάντα στο αποτέλεσμα. Όχι στην επικοινωνία, στο αποτέλεσμα: στο πώς θα κάνουμε τη ζωή της κάθε Ελληνίδας, του κάθε Έλληνα -με έμφαση κυρίως στα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου-, στο πώς θα κάνουμε τις ζωές όλων των Ελλήνων καλύτερες.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία στο έργο σας».