Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύντομη επίσκεψή του στη Λιβαδειά

Τη Λιβαδειά επισκέφθηκε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από τη θεμελίωση του νέου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από τις εκλογές. «Δεν πρόκειται να παραμείνω κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να βρίσκομαι, να συνομιλώ με τους συμπολίτες μας, να ακούω τους προβληματισμούς τους. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδοκιμασίες της προσπάθειάς μας, αλλά η δημιουργική επισήμανση των εκκρεμοτήτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε. Πήραμε μία εντολή να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμά μας και αυτό θα υλοποιήσουμε, για να είμαστε συνεπείς προς τους πολίτες οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν» προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξήρε παράλληλα τις σημαντικές δυνατότητες της Λιβαδειάς καθώς όπως σημείωσε «είναι  πολύ λίγες οι πόλεις που έχουν τη δυνατότητα να έχουν αυτόν τον φυσικό πλούτο εντός  του αστικού τους ιστού».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Είναι πολύ συγκινητική η υποδοχή που μου επιφυλάσσετε σήμερα στη Λιβαδειά, σε αυτήν την επίσκεψη που οργανώθηκε πάρα πολύ γρήγορα καθώς βρισκόμουν λίγο παρακάτω, στα Άσπρα Σπίτια, για να θεμελιώσω μία πάρα πολύ σημαντική επένδυση την οποία θα εκτελέσει ο Όμιλος Μυτιληναίου.

Μια καινούργια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, ισχύος 830 μεγαβάτ, η πιο σύγχρονη την Ευρώπη. Θα ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών και αποτελεί και αυτή η επένδυση την καλύτερη ένδειξη ότι κάτι αλλάζει, επιτέλους, στην πατρίδα μας και στον Νομό.

Στις 7 Ιουλίου, όταν είχα επισκεφθεί για τελευταία φορά τη Βοιωτία, σας ζήτησα να μας δώσετε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ανταποκριθήκατε στο αίτημά μας και σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Εσείς το καθήκον σας το επιτελέσατε. Εκλέξατε τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη Κυβέρνηση, την πρώτη αυτοδύναμη Κυβέρνηση που είχε η χώρα από το 2009 και μετά.

Τώρα το βάρος της ευθύνης μετατοπίζεται σε εμάς, να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμά μας, να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη, να μειώσουμε τους φόρους, να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί και να κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις σε εθνικό επίπεδο, αλλά και μικρές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο για να μπορούμε να αναδείξουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε περιοχής.

Έχω δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μου: Ότι δεν πρόκειται να παραμείνω κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να βρίσκομαι, να συνομιλώ με τους συμπολίτες μας, να ακούω τους προβληματισμούς τους. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδοκιμασίες της προσπάθειάς μας, αλλά η δημιουργική επισήμανση των εκκρεμοτήτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Ναι, έχουμε κάνει μια καλή αρχή. Αυτό είναι κάτι το οποίο, νομίζω, μας το πιστώνει η μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, και αυτοί που δεν μας ψήφισαν. Αυτό σίγουρα μας δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, με την ίδια ταχύτητα στην υλοποίηση του Προγράμματός μας.

Μας ασκούν κάποιοι κριτική γιατί κάνουμε, λέει, αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά. Τους λέμε ότι η εποχή της κωλοτούμπας πέρασε. Πήραμε μία εντολή να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμά μας και αυτό θα υλοποιήσουμε, για να είμαστε συνεπείς προς τους πολίτες οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν.

Μειώσαμε ήδη τους φόρους, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ το 2019 ενώ είχαμε πει ότι θα τον μειώναμε το 2020. Ψηφίζουμε νέο νομοσχέδιο με μειώσεις σημαντικές μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις, για τα Φυσικά Πρόσωπα για το 2020. Τελειώσαμε με τα capital controls. Ξεμπλοκάρουμε σημαντικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό, τις Σκουριές, την επένδυση την οποία σήμερα είχα την ευκαιρία να θεμελιώσω, σε ολόκληρη τη χώρα. Και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη.

Βρέθηκα στην Νέα Υόρκη, την προηγούμενη εβδομάδα, και είχα συνομιλίες με σημαντικότατους επενδυτές, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν πολλά δισεκατομμύρια στη χώρα μας.

Γιατί; Διότι βλέπουν ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα, διότι βλέπουν ότι υπάρχει μια Κυβέρνηση αποφασισμένη να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. Η οποία είναι συνεπής και η οποία βλέπει ότι η δημιουργία καινούργιου πλούτου μπορεί να έρθει μόνο μέσα από επενδύσεις που θα δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας. Αυτό θα γίνει στο μεγάλο επίπεδο των επενδύσεων -όπως αυτή που θεμελίωσα σήμερα- θα γίνει και στο μικρό επίπεδο όμως, των παρεμβάσεων στις τοπικές κοινωνίες που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές σε τοπικό επίπεδο.

Θέλω να σας πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι μαζί σας σε αυτή την πάρα πολύ όμορφη γωνιά της Στερεάς Ελλάδας. Είναι πολύ λίγες οι πόλεις που έχουν τη δυνατότητα να έχουν αυτόν τον φυσικό πλούτο εντός ουσιαστικά του αστικού τους ιστού.

Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να σας πω πόσο χαίρομαι που επισκέπτομαι έναν τόπο στον οποίο έχει αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα, όχι απλά ο κύριος Τσιπλάκος (σ.σ. Αριστείδης Τσιπλάκος, πρώην βουλευτής Νέας Δημοκρατίας) που ήταν πολύ σεμνός σε αυτά τα οποία είπε, αλλά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που ήταν ο πρώτος  ο οποίος δρομολόγησε τα σημαντικά αυτά έργα, τα οποία αποτελούν ανάσα ανάπτυξης αλλά και έναν «πνεύμονα» πρασίνου, ψυχαγωγίας, αθλητισμού για την πόλη της Λιβαδειάς.

Ο Δήμαρχος μου επεσήμανε ότι η σύμβαση παραχώρησης λήγει εντός του επόμενου μήνα. Θα ανανεωθεί και πάλι για σημαντικό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί ο Δήμος και η τοπική κοινωνία να επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του πολύ όμορφου τόπου.

Έχω εικόνα και από τον Ανδρέα (σ.σ. Ανδρέας Κουτσούμπας, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας) και από τους συνεργάτες μου για τα τοπικά προβλήματα για την ανάγκη να γίνει, επιτέλους, ένα κλειστό κολυμβητήριο στην πόλη σας. Και βέβαια για την μεγάλη εκκρεμότητα της άρδευσης της Κωπαϊδας, που αποτελεί μια ανειλημμένη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους αγρότες και τους παραγωγούς σε έναν τόπο εξαιρετικά εύφορο που αποτελεί «καρδιά», «πνεύμονα», του πρωτογενούς τομέα συνολικά στην πατρίδα μας.

Θέλω να ξέρετε ότι θα δουλέψουμε με πολύ μεγάλη συστηματικότητα, με μέθοδο, δεν θα σταματήσουμε, δεν θα ξεκουραστούμε μέχρι που να μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν είναι άλλος από το να πούμε ότι αφήσαμε οριστικά πίσω μας τα πέτρινα χρόνια της κρίσης. Ότι βάλαμε τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης κι ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μέρισμα επιτυχίας από αυτήν την ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη που οραματιζόμαστε δεν αφορά μόνο τους λίγους, αφορά όλους. Οι θέσεις εργασίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε δεν αφορούν μόνο κάποιους οι οποίοι μπορεί να τις εκμεταλλευτούν. Αφορούν, κυρίως, τους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι σήμερα γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μείνουν εγκλωβισμένοι σε μια «παγίδα» φτώχειας εάν δεν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης.

Οι νέες υποδομές, η φροντίδα που θέλουμε να δώσουμε στην Υγεία, στην Παιδεία αφορούν σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Θα συνεχίσουμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια, θέλουμε το κόμμα κοντά μας να μπολιάζει με την ενέργειά του, με το δυναμισμό το κυβερνητικό έργο, αλλά θέλουμε πάνω απ’ όλα την κοινωνία κοντά μας.

Αυτοί οι δεσμοί εμπιστοσύνης τους οποίους χτίσαμε όλα τα χρόνια που βρέθηκα στην αντιπολίτευση, που αλλάξαμε την Νέα Δημοκρατία, που την ξαναφέραμε στο 40% -ποιος θα το περίμενε πριν από τρία χρόνια ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξαναείναι στο 40% αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Δεσμεύθηκα ότι αυτή την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, που μας δείξατε θα την ανταποδώσω σε εσάς στο πολλαπλάσιο.

Θέλω λοιπόν και πάλι να σας ευχαριστήσω για τη διαχρονική σας στήριξη και να σας διαβεβαιώσω ότι το έργο μας και το πρόγραμμά μας θα μιλάει από μόνο του. Δεν χρειαζόμαστε πολλή επικοινωνία και επικοινωνιακά φτιασήματα. Εσείς οι ίδιοι θα γνωρίζετε πότε και πως οι ζωές σας θα γίνουν καλύτερες. Θα αφήνουμε το έργο μας να μιλάει για εμάς, θα μιλάμε με χειροπιαστά αποτελέσματα και όχι με ωραία τσιτάτα.

Να μας έχετε εμπιστοσύνη, η ζωή όλων των Ελλήνων θα γίνει σύντομα πολύ καλύτερη.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας και στο επανιδείν.