Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Kamala Harris

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Kamala Harris κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου . Μόναχο, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris, συζήτησαν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Harris για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Kamala Harris για τα ενεργειακά πρότζεκτ που προωθεί η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.