Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Βιετνάμ Pham Minh και τον Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-o-cha

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούθ Τσαν-ότσα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Συνδέσμου Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας στις Βρυξέλλες. Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2022. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Βιετνάμ Pham Minh και τον Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-o-cha, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEΑΝ.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Βιετνάμ εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου, καθώς και η επιθυμία για ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και των υποδομών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία που αποδίδουν οι δύο χώρες στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και υπογράμμισε ότι ο δρόμος για τη διευθέτηση διαφορών είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-o-cha, επισημοποιήθηκε η υπογραφή της συμφωνίας αμοιβαίας απαλλαγής διπλωματικών διαβατηρίων από την υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου.