Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Μακάριος συζήτησαν το έργο της Αρχιεπισκοπής, για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη και την εκτίμησή του. Τονίστηκε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αλλά και η συνεισφορά της στη διατήρηση των δεσμών της ομογένειας με την Ελλάδα.

Στην έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις προσεχείς εκλογές Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους.

«Για πρώτη φορά πρέπει να σας πω, το ξέρετε κιόλας, σε αυτές τις εκλογές θα δοθεί και η δυνατότητα σε κάποιους -θέλαμε να είναι περισσότεροι, αλλά δυστυχώς οι περιορισμοί του νόμου δεν το επιτρέπουν- να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο.

«Είναι για εμένα μία δέσμευση, θέλω να σας μεταφέρω, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και καταφέρουμε να βρούμε την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων, να απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το σύστημα αυτό, για να μπορεί να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία όποιος είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο στην Ελλάδα, χωρίς περιττή γραφειοκρατία. Αυτό θέλαμε να κάνουμε κι αυτή την φορά. Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό επειδή κάποια κόμματα αντέδρασαν. Πετύχαμε το ελάχιστο δυνατό, αλλά την επόμενη φορά θα κάνουμε περισσότερα», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

«Είμαστε σίγουροι όλοι μας και το περιμένουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μακάριος.